Børneydelser og tilskud

Der er nogle generelle regler, det er praktisk at have styr på, når du betaler eller modtager bidrag til børnene. Kender du forskellen på børnebidrag, børnetilskud, børnecheck og uddannelsesbidrag?

Af: 2hjem.dk
 

Det hedder bare børnepenge i folkemunde. Men det er væsentligt at have overblik over, hvad det dækker over.

  • Børnebidrag betales af en forælder (samværsforælderen) til bopælsforælderen Beøbet fastsættes (ofte) via stats-forvaltningen, det er i hvert fald dem der afgør beløbet, hvis der er uenigheder. Børnebidraget er børnenes indtægt, men forvaltes af bopælsforælderen. Og derfor skal der betales skat af pengene, hvis de overstiger dine børns personfradrag på ca.33.000 kr. Læs mere om børnebidrag her
  • Børnechecken - også kaldet børnefamilieydelse, sendes til den, der har børnene boende på adressen. Den såkaldte bopælsforælder.

Alle børnefamilier - også de, der ikke er skilte, får udbetalt børnechecken. Beløbet er afhængigt af, hvor mange børn du har.

Tjek her, hvordan I laver en god deleordning med børnene.

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles