Børneydelser og tilskud

Der er nogle generelle regler, det er praktisk at have styr på, når du betaler eller modtager bidrag til børnene. Kender du forskellen på børnebidrag, børnetilskud, børnecheck og uddannelsesbidrag?

Af: 2hjem.dk
 

Det hedder bare børnepenge i folkemunde. Men det er væsentligt at have overblik over, hvad det dækker over.

  • Børnebidrag betales af en forælder (samværsforælderen) til bopælsforælderen Beøbet fastsættes (ofte) via stats-forvaltningen, det er i hvert fald dem der afgør beløbet, hvis der er uenigheder. Børnebidraget er børnenes indtægt, men forvaltes af bopælsforælderen. Og derfor skal der betales skat af pengene, hvis de overstiger dine børns personfradrag på ca.33.000 kr. Læs mere om børnebidrag her
  • Børnechecken - også kaldet børnefamilieydelse, sendes til den, der har børnene boende på adressen. Den såkaldte bopælsforælder.

Alle børnefamilier - også de, der ikke er skilte, får udbetalt børnechecken. Beløbet er afhængigt af, hvor mange børn du har.

Tjek her, hvordan I laver en god deleordning med børnene.

Prøv børnekalenderen så, du er sikker på, du også for at vide, hvad der foregår i dit barns liv klik_her

 

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Fokus

Skilsmisse? – Få en god begyndelse

Fokus

Skal du skilles, eller vil du endelig have samarbejdet om børnene til at fungere? Så er du kommet til det rette sted. Her får du praktiske råd til at skabe dit bedste liv med dine børn og din med-forælder.

 › Læs mere Kom godt videre

Facebook